خاموشکنندههاي دستي آتش نزد شهروندان عمدتا با رنگ قرمز شناخته ميشود و اين در حالي است که بر اساس استانداردهاي بينالمللي، هر خاموشکننده، با توجه به محتوايي که دارد تمام يا قسمتي از بدنهاش بايد داراي رنگي مشخص باشد.
سيد جلال ملکي، سخنگوي سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران در گفتوگو با ايسنا، درباره رنگ خاموشکنندههاي دستي حريق، اظهارکرد: استانداردها و قوانين بينالمللي بر اساس محتواي کپسولهاي اطفاي حريق، رنگهايي را معين کرده که بايد تمام يا حداقل قسمتي از آنها با اين رنگها، رنگآميزي شود.
وي با بيان اينکه اينگونه رنگآميزي امکان شناسايي و بکارگيري متناسب با نوع حريق را آسان ميکند، افزود: بر همين اساس، خاموشکنندههاي محتواي آب به رنگ قرمز، خاموشکنندههاي داراي کف، به رنگ کِرم و خاموشکنندههاي پودري به رنگ آبي است. سخنگوي سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران همچنين اضافهکرد: خاموشکنندههاي محتواي دياکسيد کربن با رنگ سياه و خاموشکنندههاي داراي هالن با رنگ سبز مشخص ميشود. ملکي درباره رنگ قرمز که عمده کپسولهاي مورد استفاده در ايران با آن رنگآميزي ميشود نيز به ايسنا گفت: اين رنگ به اين معنا نيست که الزاما خاموشکننده آب است، چرا که در گاهي موارد نيز ممکن است رنگ کپسول قرمز باشد و در قسمتي از آن رنگ متناسب با محتواي داخل آن به شکل برچسب چسبانده شود. به گفته وي، رنگ کپسول به رنگ فلز نيز ميتواند باشد و برچسبي با رنگ مناسب با ماده داخل آن ميتواند روي آن چسبانده شود.
|