عضو هیات علمی گروه سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت پتوی فتوتراپی ویژه نوزادان مبتلا به ایکتر (زردی) شد.
به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، پتوی فتوتراپی توسط دکتر آناهیتا علیزاده، متخصص بیماریهای کودکان و فلوشیب سم شناسی بالینی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری مرکز تحقیقات نوزادان طراحی و ساخته شده و به شماره 79904 ثبت اختراع شده است.
علیزاده با اشاره به اینکه ایکتر (زردی) یکی از مشکلات شایع در دوران نوزادی به شمار میرود، اظهار کرد: استفاده از دستگاه فتوتراپی و تابش نور مهتابی از جمله روشهای سنتی درمان این بیماری به شمار میرود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: نوزادان در بسیاری از موارد برای درمان باید در مراکز درمانی بستری شوند و این امر استرس و صرف هزینه را برای خانوادهها به همراه دارد، همچنین نبود امکانات از جمله بخشهای NICU و پزشکان متخصص در برخی از مناطق یکی دیگر از مشکلات در درمان این دسته از بیماران به شمار میرود.
علیزاده خاطرنشان کرد: پتوی فتو نوری طراحی شده، یک نوع بستر نوری قابل انعطاف برای نوزاد است و یکی از مهمترین مزایای آن این است که نوزاد مبتلا در حین فتوتراپی (درمان) میتواند در آغوش مادر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: نتایج مطالعات بر روی سرمهای حاوی بیلی روبین (مطالعات محیط نیمه زنده) حاکی از آن است که با استفاده از این وسیله سطح بیلی روبین سرم طی شش ساعت ابتدایی به سرعت کاهش پیدا میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مطالعات استفاده از این وسیله در محیط زنده نیز در شرف انجام است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کاربری این وسیله با آموزش پرسنل درمانی و پزشکان برای نوزاد بسیار آسان است، اظهار کرد: پس از تایید استفاده از آن در محیط زنده، در بسیاری از موارد میتوان با ارائه برنامه زمانبندی شده برای تابش نور به نوزاد این وسیله را بدون بستری شدن نوزاد در بخشهای درمانی به شرط آموزش به مادر، در منزل هم مورد استفاده قرار داد.
علیزاده هزینه طراحی و ساخت پتوی فتو نوری را حدود یک صد هزار تومان اعلام کرد و گفت: در صورت تولید انبوه این وسیله قیمت آن کاهش مییابد.