.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

آیا تلفن همراه ضرر دارد؟


استفاده زیاد و بیجا از هر وسیله ای مضر است، هر چند که آن وسیله بسیار فایده داشته باشد. یکی از این وسایل، تلفن همراه می باشد. تلفن همراه برای ما کاربرد زیادی دارد، ولی به یاد داشته باشید که فقط در مواقع ضروری از آن استفاده کنید.


 

تلفن همراه

 

تا همین چندسال پیش کسی فکر نمی کرد وسیله کوچکی مانند تلفن همراه یا موبایل بتواند بشر را آنقدر وابسته خود کند که حتی دورماندن از آن برای یک روز، برای بسیاری از افراد غیرقابل تحمل باشد.

 

موبایل تا چند سال پیش وسیله ای لوکس و تجملی بود و تنها تعداد محدودی از آن در دست افراد پولدار یافت می شد، اما امروزه استفاده از موبایل نه تنها ثروتمند و فقیر نمی شناسد، بلکه محدوده سنی استفاده از آن نیز از کنترل خارج شده و به وفور در اختیار کودکان قرار دارد.

 

بر اساس تحقیقات مشخص شده که میزان استفاده افراد از تلفن همراه بسیار بیشتر از تلویزیون و کامپیوتر و لپ‌تاب می باشد و میزان ساعات مصرف از آن نیز به نسبت زیاد می باشد.

 

امروزه تلفن همراه به دلیل امکانات متعددی که در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد، ما را از خرید چندین نوع وسیله بی نیاز کرده است و تنها با خرید یک تلفن همراه می توان از خرید وسایل متعددی ماند ضبط صوت، دوربین عکاسی، دوربین فیلمبرداری و .. بی نیاز شد.

 

اما استفاده کنندگان از تلفن همراه باید بدانند که مضرات تلفن همراه را نباید ساده تصور کنند، بلکه باید مضرات آن را نیز بشناسند و با استفاده صحیح و مناسب از تلفن همراه، به حفظ سلامت خود و خانواده‌شان کمک کنند.

تلفن همراه می تواند منجر به بروز مشکلات رفتاری در کودکان شود

 

امواج موبایل

 

یکی از بزرگ ترین مضرات استفاده از تلفن همراه آسیب هایی است که بر اثر امواج با طول موج کوتاه به وجود می آید.

همان طور که می دانید تلفن همراه، امواج با طول موج کوتاه تولید می کند. در بسیاری از موارد، امواج ساطع شده از تلفن همراه مانند امواجی است که از ماکروویو برای پخت و گرم کردن غذا ایجاد می شود. لذا اگر همین امواج موبایل غلظت کافی داشته باشد و قدرت آن بسیار بیشتر باشد،می تواند بافت بدن انسان را همانند غذای داخل ماکروویو طبخ کند!

 

مسمومیت رادیویی ناشی از تشعشات تلفن همراه

یکی دیگر از نگرانی های استفاده زیاد از تلفن همراه، مسمومیت ناشی از تابش تشعشعات تلفن همراه می باشد.

 

محققان معتقدند که مصرف کنندگان تلفن همراه هرچه بیشتر با تلفن همراه صحبت کنند، بیشتر در معرض اشعه هایی مانند ماکروویو قرار می گیرند. بنابراین ابتلا به انواع سرطان در این افراد بیشتر می شود.

 

تولید گازهای گلخانه ای و نازک شدن لایه اوزون و تابش امواج فرابنفش از یک سو و تابش تشعشعات تلفن های همراه از سوی دیگر بستر مناسبی برای ابتلای بسیاری از افراد، به انواع سرطان ها ایجاد کرده است.

 

تلفن همراه

 

مشکلات دیگر استفاده زیاد از تلفن همراه

دانشمندان می گویند که تشعشعات حاصل از تلفن همراه بر زنان باردار اثر کرده و ممکن است منجر به سقط جنین و یا نواقص جنینی در آنها شود.

 

از طرف دیگر به آقایان توصیه می شود که تلفن همراه خود را روی کمربندشان که در نزدیکی سیستم تولیدمثل آنها می باشد قرار ندهند، زیرا اثرات سوء تلفن همراه بر اسپرم ها مشخص شده است.

 

همچنین تلفن همراه می تواند منجر به بروز مشکلات رفتاری در کودکان شود.

 

برخی از دانشمندان نیز ارتباط مستقیم بین استفاده بیش از حد از تلفن همراه را با سرطان مغز کشف کرده اند.

 

بر اساس آمارهای مختلف مشخص شده است که یکی از علل اصلی تصادف در حین رانندگی، استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی است، زیرا فرد تمرکز خود را ازدست می دهد و بعضا تصادف های غیرقابل جبران را ایجاد می کند. بر اساس همین بی دقتی ها، در بسیاری از کشورهای جهان استفاده از تلفن های همراه حین رانندگی جریمه های سنگین را در پی دارد.

 

برخی افراد ترجیح می دهند در حین رانندگی از هدست موبایل برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده کنند، اما همین امرنیز به دلیل کاهش تمرکز راننده، عواقب بدی در پی دارد.

طبق تحقیقات مشخص شده است که عملکرد مغز در موقع رانندگی در صورتی که فرد با موبایل صحبت کند، حدود 37 درصد کاهش پیدا می کند که بسیار حائز اهمیت است .

بسیاری از ضررهای تلفن های همراه مشخص شده است، اما به دلایل مختلفی، از جمله منافع شرکت های فروش تلفن های همراه و کارخانجات تولید کننده آن، گزارش های ضدونقیضی از آن به گوش می رسد

چند پیشنهاد برای کاهش خطرات تلفن همراه

اگرچه ضررهای تلفن های همراه به عموم مردم گوشزد می شود، اما واقعا نمی توان از آن استفاده نکرد. بنابراین می توانید با رعایت نکات زیر ضررهای آن را به حداقل برسانید:

 

1- حتی المقدور از ارسال پیامک به جای صحبت کردن با گوشی تلفن همراه استفاده کنید، زیرا اشعه های کمتری تولید کرده و کمتر آسیب می رساند.

 

2- در صورتی که می خواهید از تلفن همراه استفاده کنید، از دستگاههای هندزفیری استفاده کنید و از چسباندن مستقیم گوشی موبایل با سرخود خودداری کنید.

 

3- گوشی موبایل خود را در فاصله دوری از بدن خود قرار دهید تا از تشعشات آن در امان باشید.

زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1445
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.

تاثیر آلودگی آب بر سلامت


همه موجودات زنده نیاز به آب تمیز و پاک دارند. برای رویش محصولات کشاورزی و برای نوشیدن نیاز به آب داریم. ماهی ها و حیوانات نیز به آب محتاجند. اگر آب آلوده باشد و شما آن را مصرف کنید، ممکن است در همان لحظه آسیبی به سلامتی شما وارد نشود، اما اگر در مدت طولانی از این آب آلوده مصرف کنید، سلامتی شما به خطر می افتد.

 


 

آلودگی آب

 

بسیاری از آلودگی ها می توانند به آب رودخانه، نهر آب و اقیانوس ها ضرر برسانند. سه نوع آلودگی شایع آب عبارت است از: خاک، کودها و باکتری ها.

هنگامی که باران می بارد، خاک درون رودخانه و نهر را می شوید. خاک درون آب می تواند حیوانات ریز و تخم ماهی ها را از بین ببرد. خاک می تواند آبشش ماهی را مسدود کند و نیز جلوی نور آفتاب را بگیرد و باعث از بین رفتن گیاهان در آب شود.

مواد مغذیی که اغلب از کودها به دست می آیند، باعث آلوده کردن دریاچه، تالاب و مخازن آب می گردند. نیتروژن و فسفر باعث رشد جلبک ها می شوند و آب را به رنگ سبز درمی آورند.

باکتری ها اغلب از فاضلاب ها در آب ها می ریزند و می توانند آب را آلوده کنند.

 

علل آلودگی آب

1- فاضلاب و آب کثیف : فاضلاب شامل مدفوع، ادرار و شستن بدن و لباس می باشد. از بین نبردن فاضلاب در آب ها باعث بروز بیماری هایی نظیر اسهال می گردد.

 

2- زباله های دریایی: این زباله ها شامل مقوا (دو هفته طول می کشد تا مقوا تجزیه شود)، روزنامه (6 هفته طول می کشد تا تجزیه شود)، قوطی های فیلم عکاسی (6 هفته طول می کشد تا تجزیه شود)، کف (50 سال طول می کشد تا تجزیه شود)، ظروف پلی استرین (80 سال طول می کشد تا تجزیه شود)، آلومینیوم (200 سال طول می کشد تا تجزیه شود)، بسته های پلاستیکی (400 سال طول می کشد تا تجزیه شود) و شیشه (زمان زیادی طول می کشد تا تجزیه شود و ما زمان دقیق تجزیه شده شیشه را نمی دانیم) است.

در اتمسفر، ذرات آب با دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد و اکسید نیتروژن مخلوط می شود و تشکیل یک اسید ضعیف را می دهد. آب باران آلوده به این گازها، به نام باران اسیدی خوانده می شود

 

3- زباله های صنعتی که عبارتند از:

 

- آزبست (پنبه نسوز) : افراد این ماده را استنشاق می کنند و باعث بیماری هایی از قبیل: آزبستوز (نوعی بیماری ریوی)، مزوتلیوما (نوعی سرطان که پوشش ریه و شکم را درگیر می کند)، سرطان ریه، سرطان روده و سرطان کبد می شود.

- سرب : یک عنصر فلزی و ماده غیر قابل تجزیه است و موجب جلوگیری از فعالیت آنزیم های بدن می گردد.

- جیوه: یک عنصر فلزی و ماده غیر قابل تجزیه است و موجب مسمویت با جیوه می گردد.

- نیترات و فسفات: در اغلب موارد نیترات ها و فسفات ها، خاک را می شویند و به رودخانه و دریاچه می ریزند. نیترات ها و فسفات ها موجب اوتروفیکاسیون (انباشت آب) می شوند که برای محیط دریایی مضر می باشد.

- گوگرد (سولفور): یک ماده غیر فلزی که برای زندگی دریایی مضر می باشد.

- روغن: در آب حل نمی شود و در سطح آب لایه ضخیم کفی ایجاد می کند. این لایه ضخیم باعث می شود که نور آفتاب به آب نرسد، بنابراین گیاهان دریایی از بین می روند و برای ماهی ها و پرندگان دریایی نیز خطرناک می باشد.

- پتروشیمی: از نفت و یا گاز تشکیل شده و برای زندگی دریایی می تواند سمی باشد.

آلودگی آب

 

4- زباله های رادیواکتیو: این زباله ها از فراورده های صنایع، پزشکی و تحقیقاتی بوجود می آیند و می توانند اثرات مضری را بر زیستگاه های دریایی داشته باشند. نیروگاه های هسته ای، استخراج و پالایش اورانیوم و توریوم از علل آلودگی آب ها می باشند.

 

5- آلودگی نفتی: نفت از تانکرها، کشتی ها و غیره نشت می کند. نفت در آب حل نمی شود و لایه ضخیمی را روی سطح آب به جای می گذارد. این لایه ضخیم باعث می شود که نور خورشید به آب نرسد، بنابراین گیاهان دریایی از بین می روند و برای ماهی ها و پرندگان دریایی نیز خطرناک می باشد.

 

6- ذخایر زیرزمینی: مخازن و لوله های زیرزمینی که اغلب حاوی نفت می باشند، برای محیط اطرافشان مضر می باشند. قبل از سال 1980، این لوله های زیرزمینی از جنس فولاد بودند که به طور مستقیم باعث آلودگی می شدند. با گذشت زمان و از بین رفتن فولاد، مواد درون این لوله ها باعث آلودگی خاک و آب های زیرزمینی شدند.

 

7- آلودگی جوی: در اتمسفر، ذرات آب با دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد و اکسید نیتروژن مخلوط می شود و تشکیل یک اسید ضعیف را می دهد. آلودگی جوی یعنی بخار آب مقدار زیادی از این گازها را جذب کرده و اسیدی می شود. آب باران آلوده به این گازها، به نام باران اسیدی خوانده می شود. هنگامی که باران اسیدی می بارد، زندگی حیوانات دریایی آسیب می بیند.

زباله های صنعتی می توانند باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن، عدم باروری و مسمومیت حاد شوند

 

8- گرمای کره زمین: افزایش گرمای کره زمین باعث افزایش دمای آب می شود. افزایش دمای آب می تواند منجر به مرگ بسیاری از موجودات آبزی گردد. سوختن سوخت های فسیلی باعث انتشار گازهای گلخانه ای مانند دی اکسید کربن می شود.

 

 

9- اتورافیک (افزایش مواد مغذی در دریا که باعث رویش انبوه گیاهان می شود): کودهایی که برای کشاورزی استفاده می شوند، اگر در نزدیکی آب رودخانه، دریاچه و غیره بریزند، موجب افزایش مقدار مواد مغذی در آب می شود.

فیتوپلانگتون ها با سرعت بیشتر تکثیر می شوند و باعث ایجاد شکوفه های جلبکی می گردند. این شکوفه های جلبکی باعث مختل کردن عمل اکوسیستم و ایجاد مشکلات می شوند.

جلبک ها از تمام اکسیژن موجود در آب استفاده می کنند و اکسیژنی را برای آبزیان نمی گذارند، بنابراین ماهی ها می میرند.

شکوفه های جلبکی جلوی نور خورشید را می گیرد و در نتیجه باعث از بین رفتن گیاهان در آب می شوند. برخی از جلبک ها، سمی را تولید می کنند که هر حیوانی آن را مصرف کند، مسموم می شود.

 

آلودگی آب

 

آلودگی آب و سلامت انسان

اگر آب آلوده باشد و شما آن را مصرف کنید، ممکن است در همان لحظه آسیبی به سلامتی شما وارد نشود، اما اگر در مدت طولانی از این آب آلوده مصرف کنید، سلامتی شما به خطر می افتد.

- فلزات سنگین ناشی از فراورده های صنعتی، در نزدیکی رودخانه و دریاچه جمع می شوند. این فلزات موجب مسموم شدن ماهی ها و میگوها می شوند و انسان ها این حیوانات مسموم را مصرف می کنند. فلزات سنگین می توانند کاهش رشد، نقص در تولد و سرطان را بوجود آورند.

- زباله های صنعتی می توانند باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن، عدم باروری و مسمومیت حاد شوند.

- آلاینده های میکروبی ناشی از فاضلاب می تواند موجب بیماری های عفونی از قبیل حصبه، وبا و مرگ نوزادان شود.

- مواد آلی و مغذی باعث افزایش جلبک، کمبود اکسیژن و خفگی ماهی ها و دیگر موجودات زنده دریایی می شود.

- ذرات سولفات ناشی از باران اسیدی می تواند باعث مرگ موجودات زنده آبزی گردد.

ذرات معلق در آب، باعث کاهش کیفیت آب آشامیدنی برای انسان و کیفیت آب برای زندگی دریایی می شود. کاهش مقدار نفوذ نور خورشید به آب، کاهش رشد گیاهان و میکروارگانیسم ها را موجب می شود

- مصرف آب آلوده باعث بروز اسهال و عفونت معده می شود.

- آب های آلوده بستر مناسبی برای رشد پشه ها و دیگر حیوانات می باشند. اگر پشه آلوده شما را نیش بزند می تواند موجب بیماری هایی نظیر مالاریا و تب دانگ شود.

 

جلوگیری از آلوده شدن آب

- در مصرف آب صرفه جویی کنید. این صرفه جویی، جلوی کمبود آب سالم را می گیرد و مقدار آب آلوده ای که نیاز به تصفیه دارد را کاهش می دهد.

- رنگ، روغن و مواد زباله را درون سینک ظرفشویی، راه‌آب حمام و دستشویی و یا توالت نریزید.

- از پودر لباسشویی، مواد تمیز کننده خانگی و صابون و شامپو استفاده کنید.   

- از کودها و یا حشره کش ها زیاد استفاده نکنید.

- مواد زباله را در رودخانه، دریاچه، جوی آب و ... نریزید.

مریم سجادپور

بخش سلامت تبیان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1468
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.

نارسایی کلیه خبر نمی‌کند


یکی از مهم‌ترین بیماری‌های کلیوی، نارسایی کلیه است. این بیماری اغلب بی‌سروصدا بروز کرده و به آرامی پیشرفت می‌کند و زمانی بیمار دچار علائم آن می‌شود که دیگر کار از کار گذشته و عملکرد کلیه‌ها تا حد زیادی مختل شده است.

 

 


 

نارسایی کلیه

 

با دکتر محمد افشاریان، جراح و متخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری و تناسلی در این باره گفت‌و‌گویی کرده‌ایم تا شرایطی که کلیه از کار افتاده برای بدن ایجاد می‌کند مورد بررسی قرار داده و نیز ضمن کسب اطلاعات بیشتر، با اقداماتی ساده از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنیم.

 

نارسایی کلیه چیست و به چه علت رخ می‌دهد؟

به کاهش شدید عملکرد کلیه، نارسایی کلیه می‌گویند. این نارسایی به دو نوع مزمن و حاد تقسیم می‌شود.

اگر کلیه‌ها به صورت ناگهانی از کار بیفتند، مثلا فردی در اثر تصادف یا حادثه، خون زیادی از دست بدهد، به نارسایی حاد مبتلا می‌شود. از دست دادن خون، میزان کارکرد خون کلیه را که عضوی پرخون است، به خطر می‌اندازد و باعث می‌شود در مدت کوتاهی از کار بیفتد و نارسایی حاد ایجاد شود، اما اگر عملکرد طبیعی کلیه‌ها به تدریج با اشکال مواجه ‌شود، نارسایی مزمن ایجاد می‌شود.

شایع‌ترین علت نارسایی مزمن، ابتلا به بیماری دیابت است. بیماری دیابت به رگ‌های متوسط خون در افراد مبتلا آسیب می‌رساند و باعث ایجاد نارسایی در عضوهایی مانند کلیه و چشم می‌شود.

پس از آن پرفشاری خون، دومین علت نارسایی مزمن کلیه محسوب می‌شود. از دیگر بیماری‌های ایجادکننده این نارسایی، بزرگی پروستات است. این عارضه می‌تواند جلوی ادرار را بگیرد.

چنانچه فردی متوجه بیماری شود، می‌تواند از ایجاد این نارسایی جلوگیری کند، اما اگر از بیماری اطلاعی نداشته باشد، نارسایی ماندگار خواهد شد. همچنین گاهی یکی از کلیه‌های بیمار بر اثر عفونت از بین می‌رود و کلیه دوم او نیز مبتلا به سنگ می‌شود، اما فرد متوجه بیماری نمی‌شود و به همین دلیل هر دو کلیه از کار می‌افتند.

گاهی نیز نارسایی کلیه بر اثر بیماری‌های مادرزادی مانند دو نوع کیست کلیه به‌وجود می‌آید. یکی از این نوع کیست‌ها در سن کودکی و دیگری در بزرگسالی ایجاد و منجر به نارسایی کلیه می‌شود.

اگر فردی متوجه بیماری نارسایی کلیه در خودش نشود و در موارد شدید به پزشک مراجعه کند، دچار علائم نارسایی مزمن کلیه مانند کاهش وزن، ورم دست و پا، بی‌اشتهایی، خستگی مفرط و بوی بد دهان خواهد شد

 

مصرف دارو هم می‌تواند باعث ایجاد نارسایی کلیه ‌شود؟

 

مصرف دارو در دو حالت عوارض به همراه دارد؛ نخست آن که باعث نارسایی حاد کلیه می‌شود. در این حالت ایجاد نفروتیک یا التهاب سلول‌های بینابینی باعث نارسایی حاد کلیه می‌شود. این عارضه با مصرف دارو و درمان‌های نگهدارنده قابل برگشت است.

همچنین مصرف برخی داروها در درازمدت باعث می‌شود کلیه‌ها کارکرد خود را از دست بدهند و به نارسایی برسند. مشهورترین این داروها، داروهای ضددرد (داروهای مسکن) است. بنابراین توصیه می‌شود از مصرف خودسرانه این داروها جدا خودداری کنید.

 

آیا نارسایی کلیه علامت مشخصی دارد؟

کم‌خونی از علائم اولیه و شایع نارسایی کلیه است. معمولا این بیماران دچار درد نمی‌شوند و پس از مراجعه به آزمایشگاه و انجام آزمایش خون، متوجه بیماری می‌شوند.

اگر فردی متوجه بیماری‌اش نشود و در موارد شدید به پزشک مراجعه کند، دچار علائم نارسایی مزمن کلیه مانند کاهش وزن، ورم دست و پا، بی‌اشتهایی، خستگی مفرط و بوی بد دهان خواهد شد.

اکثر بیمارانی که مبتلا به نارسایی کلیه هستند، احساس خارش آزاردهنده‌ای را در بعضی مراحل پیشرفت بیماری تجربه می‌کنند. خونریزی‌های کوچک روی پوست یا تیره شدن رنگ ناخن‌ها و پوست از دیگر علائم دیررس این بیماری است و باید فرد تحت دیالیز قرار بگیرد.

 

نارسایی کلیه در کودکان با چه علائمی همراه است؟

یکی از مهم‌ترین علت‌های شیوع ابتلای کودکان به نارسایی کلیه، عفونت‌ ادراری و برگشت ادرار به کلیه‌ها (ریفلاکس ادراری) است. این بیماری بین دختران شایع‌تر از پسران است. در این حالت، ادرار از مثانه به کلیه بازمی‌گردد. اگر عفونت‌ ادراری و برگشت ادرار به کلیه‌ها در کودک شناسایی نشود، کودک به نارسایی کلیه مبتلا خواهد شد. بنابراین اگر بچه‌ای بیش از یک بار به عفونت ادراری مبتلا شود، باید حتما تحت بررسی قرار گیرد.

یکی دیگر از علت‌های شیوع نارسایی کلیه در کودکان، تنگی ابتدا یا انتهای حالب (مثانه) است. این بیماری مادرزادی ممکن است با عوارضی همچون دل‌درد، دل‌پیچه، گریه و بی‌قراری، بی‌اشتهایی و کاهش وزن همراه باشد.

کنترل قند خون در افراد دیابتی و کنترل فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون، مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه است

 

رژیم غذایی مناسب برای این گروه از افراد چیست؟

 

افرادی که نارسایی کلیه مزمن دارند، باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کنند. مصرف نمک در این شرایط باید کم شود و غذاهای کم‌پروتئین و کم‌چرب مورد استفاده قرار گیرد. غذای مصرفی این افراد باید بیشتر گیاهی باشد.

گفتنی است، در افرادی که نارسایی شدید کلیه دارند، اختلالات الکترولیتی ایجاد می‌شود و عملکرد الکترولیت‌های خونی آنها مختل می‌شود که منجر به بالا رفتن پتاسیم خون خواهد شد و بسیار خطرناک است. به همین دلیل این افراد باید از خوردن سبزی‌ و میوه حاوی مقدار زیاد پتاسیم مانند موز و سیب‌زمینی اجتناب کنند.

 

آیا برای خوردن مایعات در مبتلایان به نارسایی کلیه محدودیتی وجود دارد؟

بیمارانی که نارسایی کلیه شدید دارند، در خوردن مایعات محدودیت دارند، اما افرادی که در مرحله اول بیماری قرار دارند، محدودیتی ندارند.

پیوند کلیه

 

این بیماری چگونه درمان می‌شود؟

مهم‌ترین اقدام برای درمان بیماری، برطرف کردن عامل بیماری مثلا دیابت و فشارخون است تا باقیمانده بافت سالم کلیه حفظ شود و کلیه‌ها بتوانند کار خود را بخوبی انجام دهند.

در مراحل اولیه نارسایی کلیه ممکن است به روش‌های مصنوعی تصفیه خون مانند دیالیز نیازی نباشد و بیمار با مصرف دارو بیماری‌اش را کنترل کند، اما اگر نارسایی کلیه در مراحل پیشرفته باشد، کلیه قادر نخواهد بود عمل تصفیه خون را به خوبی انجام دهد و سموم را از بدن خارج کند. بنابراین افراد مبتلا باید با روش مصنوعی دیالیز و در نهایت، پیوند کلیه درمان شوند.

افراد بسته به شدت بیماری، هفته‌ای دو تا سه مرتبه دیالیز صفاقی یا خونی می‌شوند. برای انجام پیوند کلیه هم باید دهنده ای از بستگان یا اهداکنندگان یا فردی که دچار مرگ مغزی شده، وجود داشته باشد که با کلیه بیمار سازگار باشد. همچنین بهترین زمان برای انجام پیوند کلیه، هنگامی است که بیمار به حد دیالیز رسیده و چند ماهی دیالیز کرده باشد، چون انجام عمل دیالیز احتمال پیوند را بالا می‌برد.

 

با این وصف، نارسایی کلیه با مصرف دارو درمان نمی‌شود؟

چنانچه نارسایی حاد باشد با رفع عامل نارسایی برطرف می‌شود، اما اگر مزمن باشد، با مصرف دارو از بین نمی‌رود. داروهای نگهدارنده کمک می‌کند بیمار به زندگی ادامه دهد، اما نارسایی باقی خواهد ماند.

 

آیا پیوند کلیه در هر سنی امکان پذیر است؟

پیوند کلیه محدودیت‌هایی دارد و در هر سنی انجام نمی‌شود. این عمل برای افراد مسن بیش از 60 سال و کودکان زیر 10 سال نتایج خوبی ندارد.

 

برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری چه توصیه‌ای دارید؟

کنترل قند خون در افراد دیابتی و کنترل فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون، مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه است. بنابراین اگر مبتلا به فشارخون یا قند خون هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین سنگ‌های کلیه و عفونت‌های ادراری را جدی بگیرید. اگر کلیه شما سنگ‌ساز است یا سابقه بیماری مادرزادی دارید، با در نظر گرفتن یک شیوه زندگی درست و همچنین به‌کار بردن رژیم مناسب غذایی، از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید.

بخش سلامت تبیان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1408
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.

پوست برشته در اثر لپ‌تاپ


برخی افراد عادت دارند هنگام کار کردن با لپ تاپ، آن را روی پاهای خود قرار دهند. شاید شما هم این کار را انجام داده و متوجه حرارتی که از پایین آن به پوست پای شما می‌رسد، شده‌ باشید. اگر شما هم چنین عادتی دارید، باید مراقب ابتلا به «نشانگان پای برشته» یا «سندرم پوست برشته» باشید.

 

 


 

قرار دادن لپ تاپ روی پاها

 

امروزه استفاده از لپ‌تاپ، نیاز روزانه بسیاری از افراد شده است و حتی جوانان و نوجوانان هم از آن به عنوان سرگرمی استفاده کرده و ساعت‌ها وقت خود را با این دستگاه سپری می‌کنند.

 

برخی افراد عادت دارند هنگام کار کردن با لپ تاپ، آن را روی پاهای خود قرار دهند. شاید شما هم این کار را انجام داده و متوجه حرارتی که از پایین آن به پوست پای شما می‌رسد، شده‌ باشید. اگر شما هم چنین عادتی دارید، باید مراقب ابتلا به «نشانگان پای برشته» یا «سندرم پوست برشته» باشید.

 

تماس طولانی‌مدت با یک منبع گرمای مادون قرمز باعث ایجاد حالت شبکه‌ای و قرمز رنگ در پوست می‌شود که همراه با یک نمای خاص تار عنکبوتی روی پوست است. ایجاد این حالت در پوست احتمال خطر بدخیمی را نیز به همراه دارد.

 

این نشانگان، اولین بار در انگلستان در کارگران کوره‌های ذغال‌سنگ و بعد از آن در آمریکای جنوبی، به دلیل شیوه زندگی مردم آن که همیشه در کنار شومینه می‌نشینند، دیده شد و سپس با پیشرفت شهرنشینی، بروز این مشکل در افرادی که لپ‌تاپ را روی پای خود می‌گذاشتند، توسعه پیدا کرد.

 

چرا پوست برشته می شود؟

علت بروز این مشکل، تماس طولانی‌مدت با یک منبع حرارتی است که منجر به تغییرات پوستی با حرارتی که در حد زیر آستانه سوختگی قرار دارد می‌شود.

 

تماس مداوم با دمای زیر 45 درجه سانتی‌گراد منجر به قرمزی شبکه مانندی در پوست خواهد شد که در بیشتر مواقع به صورت تیرگی ادامه پیدا می‌کند. ضایعات معمولا غیرقرینه و با احساس سوزش همراه هستند.

نشانه‌های بیماری پوست برشته، ابتدا در ران پای یک پسربچه 12 ساله که روزانه چند ساعت با لپ‌تاپ بازی می‌کرد مشاهده شد و نوعی قرمزی در ران پای او به وجود آمد. این نوع قرمزی پوست، در اثر تماس با گرما یا یک منبع نور مادون‌قرمز یا بطری آب داغ ایجاد می‌شود

در گذشته این نوع قرمزی پوست، در کارگران معدن ذغال‌سنگ یا نانواها مشاهده می‌شد و اخیرا محققان متوجه مواردی از این نوع ضایعه قرمزرنگ پوستی در کاربران لپ‌تاپ شده‌اند. البته موارد آن نادر است.

این بیماران دچار تغییر رنگ غیرقرینه پوست روی ران‌ها شده بودند.

 

در مورد پسربچه 12 ساله این قرمزی برای ماه‌ها باقی ماند و بیشترین میزان گرما را روی پای چپ، جایی که بیشترین تماس با لپ‌تاپ را داشته، عنوان کرده است. بیشترین میزان گرما از طریق باتری و فن تهویه لپ تاپ ایجاد می‌شود.

 

در موارد نادر، قرمزی مزمن منجر به بروز نوعی سرطان بدخیم پوست شود.

 

محققان معتقدند اگرچه مشکلات پوستی گزارش شده در مورد کار با لپ‌تاپ نادر هستند، ولی استفاده وسیع از لپ‌تاپ، تشخیص ضایعات بیشتری را در آینده هشدار می‌دهد.

 

پوست کودکان در معرض خطر است

همان‌طور که اشاره کردم اولین نشانه‌های این بیماری در کودک 12 ساله‌ای دیده شد که با لپ‌تاپ کار می‌کرد، پس باید در مورد کودکان و عادت‌هایی که پیدا می‌کنند دقت بیشتری کنید.

 

پوست حساس کودکان در معرض آسیب است و باید مراقب باشید.

 

گذشته از موضوع لپ‌تاپ که امروزه نوجوان‌ها را چنان برای ساعت‌ها به خود مشغول می‌کند که متوجه گرمای آن روی پوستشان نیستند و حتی گاهی به دلیل بی‌حرکت ماندن‌های طولانی، دچار کمردرد هم می‌شوند، می‌خواهم فرصت را مغتنم بشمارم و هشدار دیگری هم به والدین بدهم که باز هم در مورد مراقبت‌های پوستی کودکان است.

 

منظورم استفاده نوجوان‌ها از لوازم آرایشی و به ویژه برنزه کردن پوست است. تمایل دخترخانم‌های 14 و 15 ساله به برنزه‌کردن پوست، آنها را در معرض سرطان پوست قرار می‌دهد و این مساله برعهده والدین است که روش‌های حفاظت از اشعه آفتاب را به بچه‌ها بیاموزند و آنها را از کارهایی که به سلامتشان ضرر می‌زند منع کنند.

 

والدین باید قوانینی که با سلامت بچه ها مرتبط است را جدی بگیرند.

 

بهتر است برای کار با لپ‌تاپ به‌خصوص در مورد کودکان که پوست حساس‌تری دارند، بیشتر مراقب بود و تا حد ممکن از پدهای ویژه حرارتی مخصوص لپ‌تاپ استفاده کرد تا آنها لپ‌تاپ را مستقیما روی پوست خود قرار ندهند.

بخش سلامت تبیان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1452
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.

10 علت بدرنگ شدن دندان‌ها


اگر دندان های شما بدون هیچ دلیل مشخصی تغییر رنگ داده اند و همچنین علائم دیگری نیز ظاهر شده اند به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند.

 

 


 

زردی دندان ها

 

دلایل مختلفی برای بدرنگ شدن دندان ها وجود دارند که عبارتند از:

1- مواد خوراکی و آشامیدنی : قهوه، چای، نوشابه ها، برخی آبمیوه ها و آب سبزیجات (مثل آب سیب و آب گوجه فرنگی) می توانند باعث لکه دار شدن دندان ها شوند.

 

2- مصرف تنباکو: کشیدن سیگار یا جویدن تنباکو می تواند دندان ها را لکه دار کند.

 

3- تمیز نگه نداشتن دندان ها: مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به طور منظم می تواند پلاک دندان و مواد ایجاد کننده لکه دندانی مثل قهوه و تنباکو را از بین ببرد و از تغییر رنگ دندان ها جلوگیری کند.

برخی مواد مورد استفاده در دندانپزشکی مثل مواد پرکننده دندان و خصوصا مواد حاوی سولفید نقره باعث ایجاد رنگ خاکستری مایل به سیاه در دندان ها می شوند

 

4- بیماری ها: بیماری های مختلفی می توانند روی مینا (سطح سفت روی دندان) و عاج دندان (ماده زیر مینای دندان) تأثیر بگذارند و باعث تغییر رنگ دندان ها شوند.

 

برخی روش های درمانی نیز می توانند روی رنگ دندان مۆثر باشند. به عنوان مثال رادیوتراپی (اشعه درمانی) گردن و سر و نیز شیمی درمانی می توانند باعث بدرنگ شدن دندان ها شوند.

به علاوه ابتلا به برخی عفونت ها در مادران باردار می تواند با تأثیر برروی رشد مینای دندان جنین، باعث تغییر رنگ دندان ها در نوزاد شود.

دهانشویه

 

5- داروها: دادن داروی آنتی بیوتیک تتراسایکلین و دوکسی سایکلین به کودکان زیر سن 8 سال که هنوز دندان هایشان در حال رشد است، باعث تغییر رنگ دندان ها می شود.

استفاده از دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین و ستیل پیریدینیوم کلراید باعث ایجاد لکه دندانی می شود. آنتی هیستامین ها (مثل بنادریل)، داروهای ضد روان‌پریشی و داروهای فشار خون بالا نیز می توانند باعث تغییر رنگ دندان ها شوند.

 

6- مواد دندانپزشکی: برخی مواد مورد استفاده در دندانپزشکی مثل مواد پرکننده دندان و خصوصا مواد حاوی سولفید نقره باعث ایجاد رنگ خاکستری مایل به سیاه در دندان ها می شوند.

 

7- افزایش سن: با افزایش سن، لایه بیرونی مینای دندان کم کم ساییده می شود و رنگ زرد طبیعی عاج دندان را آشکار می کند(عاج در زیر مینای دندان است).

 

8- ارث و ژنتیک: برخی افراد به طور ژنتیکی، دندان های روشن تر و یا تیره تری نسبت به بقیه دارند.

برای جلوگیری از بدرنگ شدن دندان ها، اگر خیلی قهوه می نوشید یا سیگار می کشید، مقدار آن را خیلی کم و یا حتی قطع کنید

 

9- عوامل محیطی: استفاده زیاد از فلوراید باعث تغییر رنگ دندان ها می شود. این فلوراید اضافی می تواند از طریق منابع طبیعی (مثل آب آشامیدنی با فلوراید زیاد) یا دهانشویه، خمیردندان، فلوراید درمانی در کودکان یا مصرف مکمل آن به بدن وارد شود.

 

 

10- آسیب و صدمات: به عنوان مثال آسیب ناشی از افتادن در کودکان و ضربه به دندان، می تواند تشکیل مینای دندان را مختل کند، زیرا دندان های کودکان هنوز در حال رشد هستند. همچنین آسیب ها و صدمات می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها در بزرگسالان شود.

 

مسواک زدن زبان و کشیدن نخ دندان

 

چطور از تغییر رنگ دندان ها جلوگیری کنیم؟

با ایجاد چند تغییر ساده در شیوه زندگی تان می توانید از بدرنگی دندان ها جلوگیری کنید به عنوان مثال اگر خیلی قهوه می نوشید یا سیگار می کشید، مقدار آن را خیلی کم و یا حتی قطع کنید.

 

همچنین به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا دندان هایتان تمیز بماند و هر شش ماه یکبار به بهداشت کار دهان و دندان مراجعه کنید تا دندان هایتان را تمیز کند.

 

اگر دندان های شما بدون هیچ دلیل مشخصی تغییر رنگ داده اند و همچنین علائم دیگری نیز ظاهر شده اند به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا علت آن را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند.

 

چه روش هایی برای سفید کردن دندان ها وجود دارد؟

روش سفید کردن دندان ها، بسته به علت تغییر رنگ آنها مختلف هستند و می توانند شامل موارد زیر باشند:

 

1- یادگیری روش صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از یک دندانپزشک

 

2- پرهیز از مصرف موادغذایی و نوشیدنی هایی که باعث تغییر رنگ و لکه دار شدن دندان ها می شوند

 

3- باندینگ دندان (پیوند دندان)

 

4- روکش کردن دندان

 

5- استفاده از مواد سفیدکننده دندان با تجویز دندانپزشک

 

6- استفاده از روش های سفیدکردن دندان در دندانپزشکی

 

7- استفاده از مواد سفیدکننده دندان که نیاز به نسخه دندانپزشک ندارند.

نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1481
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.

 12آلوده‌کننده هوای داخل خانه


گازهای منتشر شده توسط وسایل خانگی می تواند مشکلاتی از قبیل: سردرد، تهوع، سوزش چشم و گلو را ایجاد کند. آلودگی هوای داخل خانه برای کودکان خطرناک‌تر است، زیرا کودکان سریع‌تر نفس می کشند و هوای بیشتری را وارد بدن خود می کنند.

 


 

 

 

آلوده کننده های هوای خانه

 

1- مواد شیمیایی وسایل کاردستی

هنگامی که می خواهید کاردستی درست کنید، بهتر است در هوای آزاد این کار را انجام دهید.

نوع وسایل لازم برای درست کردن کاردستی و مدت زمان قرارگرفتن در معرض دود، بوی چسب و ...، مشکلاتی مانند سردرد، سوزش چشم، بینی و گلو را در پی دارد.

پختن بیش از حد خاک رس می تواند موجب آزاد شدن ماده شیمیایی سمی در هوا می شود.

حتی برخی از اقلامی که سمی نیستند نیز دارای حلال هایی هستند که برای تنفس خطرناکند.

 

2- اسپری خوشبوکننده هوا

خوشبوکننده های هوا در در برخی افراد، باعث ایجاد مشکلات تنفسی و سردرد می گردند.

یک سوم بیماران مبتلا به آسم، هنگام تماس با این مواد دچار حملات آسم می شوند.

برخی از این خوشبوکننده ها دارای فتالات هستند. فتالات ماده شیمیایی است که باعث ایجاد مشکلات رشد و هورمونی در کودکان می شود.

به جای استفاده از اسپری های خوشبوکننده هوا بهتر است از گیاهانی مانند: رزماری، ریحان و نعنا استفاده کنید.

 

قوطی رنگ

 

3- رنگ کردن در و دیوار خانه

رنگ کردن خانه نیز باعث انتشار گازهای خطرناک در داخل خانه می شود.

در حین رنگ کردن و تا چند روز بعد از آن، تمام در و پنجره ها را باز کنید تا رنگ خشک شود.

قوطی های رنگ را در جایی نگه ندارید، زیرا حتی ظروف رنگ دربسته هم ممکن است گازها را منشر کنند. اگر هم می خواهید قوطی های رنگ را نگه دارید، آنها را در مکانی دور از محل زندگیتان مثل انباری یا زیرزمین نگه دارید.

 

4- فرش و قالیچه

افراد در خانه ای که فرش دارد، بیشتر دچار سردرد، بثورات پوستی و سوزش چشم و گلو می شوند.

فرش و موکت و قالیچه، گازهای خطرناکی را در هوای داخل خانه ایجاد می کند.

فرش ها را قبل از آوردن به خانه، چند روز در هوای آزاد بگذارید.

هنگام انداختن فرش روی زمین در و پنجره را بار بگذارید و بعد از انداختن فرش، تا چند ساعت بیرون از اتاق باشید تا هوا عوض شود

اگر کودک شما دارای آسم و یا آلرژی است، از کف پوش های دیگری به جای فرش استفاده کنید.

 

مواد تمیزکننده

 

5- مواد تمیزکننده خانگی

اگر بوی مواد شیمیایی را که برای تمیز کردن خانه استفاده می شوند، استشمام کنید یا به آنها دست بزنید، می تواند موجب بثورات پوستی و ناراحتی تنفسی گردد.

این خطرات در افراد مبتلا به بیماری تنفسی و پوستی شدیدتر می باشد.

سعی کنید با آب داغ، جوش شیرین، پارچه و محصولات پاک کننده ای کمتر سمی هستند، خانه خود را تمیز کنید.

 

6- لباس های گرفته شده از خشکشویی

خشکشویی ها غالبا از پروکلرواتیلن استفاده می کنند. پروکلرواتیلن نوعی ماده شیمیایی است که موجب سرطان در حیوانات می شود.

هنگامی که لباس خود را از خشکشویی به خانه می آورید، ممکن است افراد خانه این ماده شیمیایی خطرناک را استنشاق کنند.

قبل از پوشیدن لباس های خشکشویی، بهتر است چند روز آنها را در انباری بگذارید.

 

7- دود سیگار

در خانه ای که یکی از افراد آن سیگار می کشد، کودکان دچار عفونت گوش، ذات الریه، برونشیت و سرفه می شوند.

کودکانی که دارای آسم هستند، غالبا دارای حملات مکرر آسم می شوند.

تنفس دود سیگار باعث می شود کودکانی که دارای علائم آسم نیستند، دچار علائم آسم شوند.

اگر لباس، بالش و فرش شما بوی سیگار بدهد، برای کودکانی که در خانه می باشند و بر روی زمین بازی می کنند، مضر است.

ظروف تفلون

 

8- دود ظروف تفلون

پختن غذا در ظروف تفلون در دمای بسیار بالا ممکن است باعث آزادسازی دودهای سمی گردد.

اگر دما بیشتر از 260 درجه سانتیگراد باشد و ظرف مورد استفاده تفلون باشد، مواد شیمیایی را پخش می کند.

ظروف خود را خیلی داغ نکنید و یا پیش از گرما دادن به این ظروف، آنها را در فر قرار دهید و همیشه موقع پخت غذا، از هود یا هواکش آشپزخانه استفاده کنید (آنها را روشن کنید).

به جای تفلون، بهتر است از ظروف چدنی و یا استیل استفاده کنید.

 

9- مشکلات اجاق گاز

اجاق گازی که به طرز نادرست نصب شده است، می تواند باعث پخش گازهای خطرناکی مثل مونوکسیدکربن و دی اکسیدنیتروژن در خانه شود.

مونوکسیدکربن در غلظت کم می تواند باعث خستگی شود.

مونوکسیدکربن در غلظت بالا، باعث تهوع، سردرد، سرگیجه و حتی مرگ می شود.

دی اکسیدنیتروژن باعث مشکلات تنفسی به خصوص در کودکان می شود.

اگر شعله اجاق، آبی رنگ است، می توانید از تنظیم بودن مشعل ها مطمئن شوید.

همیشه در هنگام کار با اجاق گاز، هود یا تهویه آشپزخانه را روشن کنید تا گازهای خطرناک وارد فضای خانه نگردد.

 

گاز رادون

 

10- گاز رادون

شما گاز رادون را نمی توانید ببینید یا استشمام و یا مزه مزه کنید.

هنگامی که اورانیوم وارد سنگ، خاک و یا آب می شود، گاز خطرناک رادون تشکیل می شود.

از طریق شکاف ها و یا سوراخ های دیوار و یا لوله ها، گاز رادون وارد خانه می شود.

دومین علت ایجاد سرطان ریه، گاز رادون است.

 

 

11- شومینه

شومینه باعث انتشار گازهای خطرناکی مثل مونوکسیدکربن در فضای خانه شما می شود.

هر ساله فیلتر دودکش و خود دودکش شومینه را بررسی کنید.

 

 

12- فرمالدئید

فرمالدئید ماده شیمیایی است که در چوب مبلمان و در پرده و لباس به کار می رود.

کودکانی که در معرض این ماده قرار می گیرند، بیشتر دچار مشکلات تنفسی می شوند.

فرمالدئید، گازهای گلخانه ای را هم تولید می کند.

بهتر است پرده ها را قبل از نصب، بشویید و مبلمان جدید (تازه خریداری شده) را تا مدتی در هوای آزاد قرار دهید.

مریم سجادپور

بخش سلامت تبیان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1654
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.

خوابی راحت با بالش و ‌تشک‌ مناسب


بالش مناسب باید طوری قرار گیرد که قوس گردن را پر کند؛ بنابراین اگر در وضع طاقباز خوابیده باشید، با توجه به این‌ که قوس پشت گردن ارتفاع کمی دارد، می‌توانید از یک بالش نازک‌تر استفاده کنید، اما چنانچه به پهلو بخوابید، بالش باید تمام فاصله گردن تا شانه را پر کند و به همین دلیل باید بزرگ‌تر باشد.

 

 


 

 

خواب شب

 

خیلی از ما می‌دانیم چطور باید پشت میز و روی صندلی بنشینیم تا صدمه‌ای به ستون فقرات و بدن‌مان وارد نشود، از شیوه صحیح راه رفتن و ایستادن هم آگاهیم و برای حفظ سلامت‌مان تا حد امکان به آنها توجه می‌کنیم، اما اغلب نمی‌دانیم چطور باید بخوابیم؛ روی تخت یا روی زمین؟ روی چه تشک و سر بر کدام بالش؟ در چه وضعیت و با چه شرایطی؟ و این‌که چگونه بهتر است از جایمان بلند شویم.

 

البته تنوع تشک‌ها و بالش‌های موجود در بازار هم، کار را سخت‌تر کرده است. این روزها در فروشگاه‌ها چشم‌مان فقط به تشک‌های پنبه‌ای با کوک‌های درشت نمی‌افتد، بلکه انواع متفاوتی از تشک‌ها با جنس‌ها و طرح‌های مختلف ما را در خرید نوعی مناسب به تردید می‌اندازد. تشک‌هایی که ادعا می‌شود فواید بی‌شماری دارد؛ نه دست و پا رویش خواب می‌رود و نه کمردرد به سراغت می‌آید و بالاخره خواب بی‌نظیری را برای من و شما فراهم می‌سازد.

 

همه این موارد در کنار این موضوع که مدت زمان قابل توجهی از عمر انسان در خواب سپری می‌شود، ما را وا‌دار می‌کند به این موضوع با دقت و توجه بیشتری فکر کنیم.

 

دکتر شهرام صادقی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در مورد شیوه صحیح خوابیدن می‌گوید:

بهتر است افراد در حالت خوابیده به پشت (با بالش زیر زانوها) یا خوابیده به پهلو (با بالش بین زانوها) استراحت کنند و بخوابند. بنابراین زمانی که پس از پشت سر گذاشتن یک روز کاری، می‌خواهید استراحت کنید و چند ساعتی بخوابید، بهتر است این نکات را هم در نظر داشته باشید تا مشکلی برای شما ایجاد نشود.

تشک‌های خیلی نرم یا خیلی سفت مناسب نبوده و توصیه می‌شود روی تشک خیلی نرم نخوابید،مگر با توصیه پزشک

روی تخت بخوابیم یا روی زمین؟

قدیم‌ترها افراد کمتر روی تخت می‌خوابیدند و اغلب ترجیح می‌دادند رختخواب‌شان را روی زمین پهن کرده و مشغول استراحت شوند، اما کدام یک از این روش‌ها برای حفظ سلامت مفید است و به فرد کمک بیشتری می‌کند؟

 

بسیاری از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، چنان به خوابیدن روی زمین عادت کرده و آن را مفید و موثر می‌دانند، که به هیچ‌وجه حاضر نیستند، روش‌شان را تغییر دهند.

این گروه تا حدی به خوابیدن روی زمین باور دارند که حتی اگر زمانی روی تخت بخوابند نیز احساس کمردرد به سراغ‌شان می‌آید و تصمیم می‌گیرند چند شبی روی زمین بخوابند تا دردشان آرام شود.

 

دکتر صادقی در این‌ مورد، خاطرنشان می‌کند: خوابیدن روی تخت با خوابیدن روی زمین یک تفاوت مهم و عمده دارد؛ در واقع زمانی‌که فرد روی تخت می‌خوابد، موقع بیدارشدن دیگر لازم نیست از روی زمین بلند شود و به همین دلیل زانوها خیلی خم نخواهد ‌شد.

نکته دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که خیلی علمی نیست، ولی بسیاری از افراد به آن باور دارند؛ آنها می‌گویند زمانی‌که روی زمین می‌خوابند، بدن‌شان خشک‌شده و هنگام صبح به راحتی از جای خود بلند نمی‌شوند.

 

تشک تختخواب

 

کدام تشک را بخریم؟

به نظر خیلی‌ها یکی از سخت‌ترین کارها، انتخاب و خرید تشکی مناسب است؛ تشکی‌ که خوابی راحت و آرام به ما هدیه کند و در عین حال قیمتی معقول و منطقی هم داشته باشد.

 

این روزها، تشک‌هایی متنوع با قیمت‌هایی متفاوت در بازار به فروش می‌رسد؛ قیمت‌هایی که گاه تفاوت‌شان به چند صد هزار تومان هم می‌رسد و همین موضوع موجب می‌شود انتخاب تشک، کار چندان راحتی نباشد، اما بالاخره باید چه کار کرد؟ آیا تشک هرچه نرم‌تر باشد، بهتر است و خوابیدن روی آن راحت‌تر یا این ‌که باید تا حد متعادلی سفت و سخت باشد؟

 

دکتر صادقی در پاسخ به این پرسش‌ها، می‌گوید: طی بررسی‌هایی که در این زمینه انجام شده، از افرادی که دچار کمر درد بودند، خواسته شد روی تشک‌های مختلف بخوابند و نتیجه را اعلام کنند. البته، پس از این بررسی هم متخصصان به نتیجه قطعی و مشخصی نرسیدند؛ به این معنا که هرکس، از خوابیدن روی یک نوع تشک ابراز رضایت می‌کرد.

توصیه می‌شود از بالش‌های پر و پنبه‌ای استفاده کنید که می‌تواند به حالت و وضع مناسب تغییر شکل دهد

 

با این حال برای انتخاب تشک باید این نکته را در نظر داشته باشید؛ اگر میزان سختی پنبه را معادل صفر در نظر بگیریم و سختی سنگ را برابر با ده، درجه سختی تشک مناسب باید حدود شش باشد؛ این به آن معناست که تشک‌های خیلی نرم یا خیلی سفت مناسب نبوده و توصیه می‌شود روی تشک خیلی نرم نخوابید. البته در صورتی که پزشک استفاده از تشک دیگری را توصیه می‌کند، باید با توجه به نظر او برای خرید تشک مناسب اقدام کنید.

 

 

بالش خواب

 

بالش مناسب هم باید طوری قرار گیرد که قوس گردن را پر کند؛ بنابراین اگر در وضع طاقباز خوابیده باشید، با توجه به این‌ که قوس پشت گردن ارتفاع کمی دارد، می‌توانید از یک بالش نازک‌تر استفاده کنید، اما چنانچه به پهلو بخوابید، بالش باید تمام فاصله گردن تا شانه را پر کند و به همین دلیل باید بزرگ‌تر باشد.

بنابراین توصیه می‌شود از بالش‌های پر و پنبه‌ای استفاده کنید که می‌تواند به حالت و وضع مناسب تغییر شکل دهد.

 

دکتر صادقی به افرادی که هنگام استراحت یا پس از بیدار شدن از خواب، با مشکلاتی مانند کمردرد و گردن‌درد روبه‌رو می‌شوند، توصیه می‌کند: چنانچه درد و مشکلی که ایجاد شده، پس از دو تا سه روز استراحت برطرف نشود، حتما باید به پزشک مراجعه کنید و طبق نظر او اقدامات درمانی را انجام دهید.

 

موقع بیدار شدن هم مراقب باشید

تا به حال دقت کرده‌اید، صبح‌ها چطور بلند می‌شوید و چگونه از تختخواب پایین می‌آیید؟ شاید این سوال به نظرتان عجیب باشد، اما شیوه بلند شدن از رختخواب هم موضوعی قابل توجه است و آن‌طور که دکتر صادقی می‌گوید هنگام بلند شدن از بستر حتما باید از طرف پهلوی خود بلند شوید، چون این شیوه به حفظ سلامت کمر و گردن کمک می‌کند.

 

به گفته وی این نکته بخصوص برای افرادی که در ناحیه کمر و گردن، با درد روبه‌رو هستند، یا با مشکل دیسک مواجهند، مهم‌تر بوده و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

 

این پزشک متخصص به افرادی که برای درمان کمردرد چند روزی در بستر استراحت می‌کنند نیز چنین توصیه می‌کند: استراحت در بستر حداکثر برای مدت یک تا دو روز قابل قبول است و باید بدانید طبق بررسی‌ها و مطالعات انجام شده، استراحت طولانی مدت موجب بروز عوارضی مانند افسردگی، کاهش قدرت عضلانی و افزایش احتمال لخته شدن خون در رگ‌ها خواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌شود بیماران به تدریج کارهای معمول را در پیش بگیرند و به زندگی عادی بازگردند.

بخش سلامت تبیان



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1469
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.

علل خشکی و پوسته پوسته شدن لب ها چیست؟

 

دکتر بهروز باریک بین، متخصص پوست و مو در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: شایع ترین علل پوسته ریزی لب تنفس دهانی است و افرادی که عادت دارند به هر دلیل از دهان تنفس کنند بیشتر دچار خشکی پوسته شدن لب، می شوند.

 

وی تصریح کرد: از علل دیگر خشکی و پوسته ریزی لب آلرژی به برخی مواد مثل رژلب، خمیر دندان و حتی نخ دندان است که می تواند باعث پوسته پوسته شدن لب شود.

 

باریک بین در ادامه گفت: در پاره ای موارد استفاده از برخی داروها مثل آکوتان که برای درمان جوش های شدید استفاده می شود نیز منجر به خشک شدن و در نهایت پوسته ریزی لب ها می شود.

 

این متخصص پوست و مو درارتباط با خشکی لب در بچه های خردسال گفت: در کودکان نیز بیشتر از افرادی که زمینه خشکی پوست را دارند پوسته شدن لب ها بروز پیدا می کند که به دنبال خیس شدن مکرر لب ها به وجود می آید و در دهان ملتهب، قرمز و حاوی پوسته فراوان می شود.

 

وی یاد آور شد: اولین قدم برای درمان خشکی تشخیص علت آن است که با مراجعه به متخصص پوست مشخص می شود .

 

وی توصیه کرد: استفاده از داروهای ضد التهابی در مرطوب کننده قوی به درمان خشکی و پوسته پوسته شدن لب کمک می کند که بهترین این داروها وازلین است که این مشکل را حل می کند.

منبع:سلامت نیوز



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1671
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.

ضدآفتاب‌های گیاهی

 

ضدآفتاب‌های گیاهی

کلم بروکلی گیاهی خوشمزه حاوی آنتی‌اکسیدهای قدرتمند، آنتی هیدروکسی که مقادیر قابل توجهی از ویتامین A می‌باشد.مجتبی حمیدی، متخصص پوست و مو گفت: کلم بروکلی و کدو حلوایی سبزیجاتی به ظاهر کم طرفدار هستند اما بهترین دوست برای موهای آسیب دیده و رنگ شده می‌باشند به خصوص موهایی که بارها و بارها رنگ و دکلره شده است.

 

وی افزود: این گیاهان خوشمزه حاوی آنتی اکسیدهای قدرتمند، آنتی هیدروکسی و اسید طبیعی که سلول‌های مرده پوست را برطرف کرده، پوست را درخشان می‌کند و مقادیر قابل توجهی از ویتامین A می‌باشند.وی اذعان داشت: اسیدهای چرب موجود در این محصولات جالیزی در از بین بردن چین و چروک‌های پوست موثر است.

 

وی خاطر نشان کرد: کدو حلوایی به دلیل داشتن مقادیر بالای بتاکاروتن که اغلب در میوه‌ها و سبزی‌های نارنجی رنگ مثل هویج و کدو حلوایی به وفور یافت می‌شود و از پوست صورت در برابر اشعه ماورای بنفش محافظت می‌کند و مصرف عصاره آن روزانه می‌تواند تاثیر محافظتی کرم ضد آفتاب را افزایش دهد.

 

وی بیان کرد: این گیاه با وجود ویتامین B,C برای رشد و بهبود موهای آسیب دیده بسیار مفید و مثمر ثمر است و حتی در درمان بیماری‌ها و بالابردن مهارت و توان مغز، تقویت تراکم استخوانی و به خصوص پیشگیری از سرطان‌ها بسیار مفید وخوردن آن بسیار توصیه می‌شود.

منبع:سلامت نیوز



:: موضوعات مرتبط: سلامتی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1414
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.

لپ‌تاپی ارزان، محبوب و پرمخاطب از DELL در بازار

 

لپ‌تاپی ارزان، محبوب و پرمخاطب از DELL در بازار مدل ۳۵۲۱-F یکی از لپ تاپ های محبوب و پرمخاطب DELL در بازار داخلی است که توجه ها را به خود جلب کرده است. این لپ تاپ به پردازنده  Intel 3227U Core i3 1.9 GHz، رم چهار گیگابایتی از نوع DDRIII و هارددیسکی با ظرفیت حافظه ۵۰۰ گیگابایت مجهز است. کارت گرافیک این لپ تاپ هم   AMD Radeon HD 7670M 1024 MB UpTo 2048 MB است.

این لپ تاپ در دو مدل ۱۴ و ۱۵/۶ اینچی به بازار عرضه شده است. صفحه نمایش تمامی مدل ها براق بوده، به نور پس زمینه LED مجهز شده اند و دقت ۱۳۶۶×۷۶۸ را ارائه می دهد. چنین دقتی برای صفحات نمایش ۱۴ و ۱۵/۶ اینچی متوسط محسوب می شود و برای نشان دادن جزئیات دقیق در کارهای روزانه مانند مرورگری اینترنت و تماشای ویدئو مناسب است.

در بالای صفحه نمایش هم یک وب کم یک مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری HD 720p قرار دارد که در شرایط نوری مناسب، می توان تماس های اینترنتی خوبی با آن برقرار کرد.

صفحه کلید این لپ تاپ ها هم از نوع Chiclet Style یا «جزیره ای» با کلیدهای جدا از هم است. از آنجا که مدل ۳۵۲۱ لپ تاپی ۱۵/۶ اینچی است، بنابراین بر روی بدنه ، فضای کافی برای قرار دادن یک صفحه کلید عددی (Numpad) در کنار صفحه کلید اصلی نیز وجود داشته؛ ولی مدل های ۱۴ اینچی ۳۴۲۱ فاقد بخش عددی جداگانه هستند.

در مورد باتری هم باید بگوییم که مدل های ۱۵/۶ اینچی به باتری های شش سلولی با ظرفیت ۶۵ وات-ساعت مجهز شده اند؛ در حالی که مدل های ۱۴ اینچی از باتری های چهار سلولی با ظرفیت ۴۰ وات-ساعت بهره می برند. میزان شارژدهی باتری بسته به سایز صفحه نمایش و نوع سخت افزار داخلی، متفاوت است.

به طور کلی باید بگوییم که این لپ تاپ ها، در رده کاربری عمومی (خانگی/اداری) با طراحی باریک و سبک و امکاناتی به روز و کامل هستند. DELL در این لپ تاپ ها از پردازنده های ولتاژ پایین استفاده کرده که عملکرد آنها کمی ضعیف تر از پردازنده های با ولتاژ استاندارد است؛ ولی در عوض، مصرف انرژی و گرمای تولید شده دستگاه به طرز چشمگیری کاهش یافته است.

لپ تاپ محبوب DELL با قیمتی حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به فروش می رسد که نمونه ۱۴ اینچی قیمت بالاتری دارد.F

 

منبع:donya-e-eqtesad.com



:: موضوعات مرتبط: تکنولوژی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1482
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 2 مرداد 1392
.
موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی