عرش نیوز:برای زمستان سالجاری ظرفیت تولید و پالایش گاز ایران بیش از 25 میلیون مترمکعب یعنی معادل تولید گاز یک فاز استاندارد پارس جنوبی در روز افزایش یافته است.
از این رو برای زمستان سالجاری علاوه بر ثبت رکوردهای جدید افزایش تولید گاز در پالایشگاههای بیدبلند و فجرجم، اولین طرح شیرین سازی گاز طبیعی در پالایشگاههای فاز 15 و 16 پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه 10 تا 12 میلیون مترمکعب در روز برای زمستان سالجاری در مدار بهرهبرداری قرار گرفته است.
گاز مورد نیاز این 3 طرح افزایش تولید گاز از محل گازهای ترش فاز 6 تا 8 پارس جنوبی که قرار بود به مخازن نفتی آغاجاری تزریق شود، تامین شده است و حتی پیش بینی میشود در صورت راه اندازی دومین ردیف شیرین سازی گاز در پالایشگاه فاز 15 و 16 پارس جنوبی، گاز مورد نیاز این طرح هم دی ماه سالجاری از فاز 6 تا 8 پارس جنوبی تامین شود.
علاوه بر این برای زمستان سالجاری ظرفیت تولید و پالایش گاز طبیعی کشور با بهرهبرداری کامل از مجمتع پالایشی و ذخیرهسازی گاز سراجه قم و فاز اول طرح ذخیرهسازی مجتمع گازی شوریجه خراسان به طور متوسط روزانه 12.5 تا 13 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
افزایش تولید با راهاندازی 2 طرح ذخیرهسازی گاز
مسعود سامی وند در تشریح جزئیات افزایش تولید گاز با بهرهبرداری از مخازن جدید ذخیرهسازی گاز طبیعی در کشور برای زمستان سالجاری، گفت: همزمان با آغاز فصل زمستان به منظور برداشت حداکثری گاز از مخزن سراجه، مشعل دوم فاز اول مجتمع پالایشگاهی و ذخیره سازی گاز طبیعی سراجه قم روشن شد.
مدیرعامل شرکت ذخیرهسازی گاز طبیعی با اعلام اینکه بخش تزریق این واحد در فصول گرم سالجاری برای دریافت گاز از خطوط سراسری و تزریق به مخزن سراجه در مدار بهرهبرداری قرار داشته است، تصریح کرد: از امروز بخش دوم پالایشی این مجتمع با ظرفیت حدود 5 میلیون مترمکعب گاز در روز با توجه به نیاز کشور به گاز برای تامین نیاز مشترکان خانگی و صنعتی در مدار تولید قرار گرفت.
این مقام مسئول افزود: راهاندازی این واحد جدید ظرفیت فرآورشی مجتمع پالایشگاهی و ذخیره سازی گاز طبیعی سراجه قم با افزایشی دو برابری از 5 به 10 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته است.
سامی وند همچنین از آغاز شمارش معکوس افتتاح دومین طرح ذخیره سازی گاز طبیعی ایران در منطقه شوریجه خراسان خبر داد و افزود: فاز اول طرح گازی شوریجه به عنوان بزرگترین مخزن ذخیره سازی گاز منطقه خاورمیانه از ظرفیت ذخیره سازی 4.8 میلیارد مترمکعب گاز برخوردار است.
مدیرعامل شرکت ذخیرهسازی گاز طبیعی با بیان اینکه تأسیسات پالایشی این مجتمع در فاز اول توسعه از ظرفیت برداشت روزانه 10 میلیون مکعب گاز برخوردار است، تبیین کرد: علاوه بر گاز، در این فاز امکان برداشت روزانه 2500 بشکه میعانات گازی فراهم است.
این مقام مسئول، تاکید کرد: این مجتمع با قابلیت برداشت بدون تزریق و برای افزایش تولید گاز کشور از میدان گازی شوریجه خانگیران در دی ماه سالجاری با استفاده از امکانات دو حلقه چاه، تولید روزانه 2.5 تا سه میلیون مترمکعب گاز برخوردار است.
شرکت گاز: تولید گاز افزایش نیافته است
همزمان با افزایش ظرفیت تولید و پالایش گاز طبیعی ایران برای زمستان سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، شرکت ملی گاز ایران هرگونه افزایش تولید گاز کشور را رد میکند.
مجید بوجارزاده سخنگوی شرکت ملی گاز ایران روز گذشته با تشریح دلایل قطع گاز در برخی از مناطق استان آذربایجان غربی، اعلام کرد: ظرفیت تولید گاز کشور برای زمستان سالجاری افزایش نیافته است.
در طول هفته گذته تاکنون به دلیل کمبود گاز طبیعی، گازرسانی به برخی از صنایع همچون کارخانههای سیمان، برخی از مجتمع هیا پتروشیمی به ویژه واحدهای تولیدکننده اوره، آمونیاک و متانول و نیروگاههای برق به طور کامل متوقف و یا به حداقل کاهش یافته است.
عباس شعری مقدم مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در روزهای گذشته چند مجتمع پتروشیمی به علت افزایش مصرف گاز خانگی و تجاری با توقف و یا کاهش تولید مواجه شده اند، گفته است: مذاکره با شرکت ملی گاز و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای تامین خوراک مورد نیاز مجتمعهای پتروشیمی ادامه دارد.
احمد مهدوی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی پتروشیمی هم روز گذشته در گفتگو با مهر از قطع کامل و یا اعمال محدودیت در گازرسانی به مجتمعهای پتروشیمی تولیدکننده اوره، آمونیاک و متانول توسط شرکت ملی گاز خبر داد و اعلام کرد: میزان کل گازرسانی به صنایع پتروشیمی به نصف کاهش یافته است./